درباره بته جقه

رودوزی‌های سنتی ایران

درباره آوا عطائی

من آوا عطائی هستم. تحصیلات من در دو حوزه صنایع دستی و گردشگری‌ست. در سال 1379 رشته طراحی دوخت را در آموزشگاه دخترانه همدان سپری کردم. سال‌ها در زمینه دوخت‌های سنتی ایران، مشغول به تدریس و پژوهش بوده‌ام. یکی از اهداف من، آشناسازی ایرانی‌ها و مردمان سایر ملل با دوخت‌های سنتی بود. به همین خاطر، طی سال‌های 89 تا 92، تحصیلات خود را در رشته گردشگری و در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد ادامه دادم. پیوند میان گردشگری و صنایع دستی یکی از اهداف مهم من به شمار می‌رود. (دریافت رزومه)

رشته‌های رودوزی‌

رودوزی و سوزن‌دوزی یکی از رشته‌های بسیار قدیمی در صنایع دستی‌ست. به طوری که سوزن‌دوزی در میان هنرمندان زن و مرد در چهار گوشه جهان از طرفداران فراوانی برخوردار است. در این شاخه از هنر، صدها زیررشته وجود دارد. در معاونت صنایع دستی ایران، 295 رشته در بخش صنایع دستی شناسایی شده است. در این بین، رودوزی و سوزن‌دوزی سنتی با 40 زیررشته خودنمایی می‌کند. بر اساس تحقیقات پژوهشگران، این تعداد به بیش از 150 زیررشته می‌رسد. چرا که برخی از این رشته‌ها به صورت محدود در حال انجام است.

کار ما در بته جقه

ما در بته جقه به دنبال معرفی و آموزش رودوزی‌های سنتی هستیم. تولید و فروش دوره‌های آموزشی، برگزاری ورکشاپ‌‌های آشناسازی، برگزاری تورهای گردشگری مرتبط با رودوزی‌های سنتی ایران و توانمندسازی اقتصادی زنان کشورمان از دیگر اهداف بته جقه به شمار می‌رود. خدمات و سرویس‌هایی که در بته جقه ارائه می‌شود، عبارتند از آموزش مجازی و حضوری رودوزی‌ها، عرضه مواد اولیه، برگزاری ورکشاپ‌، مرمت آثار قدیمی رودوزی‌ها، انتشار اخبار نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری و گردشگری و برگزاری تورهای صنایع دستی

خدمات بته جقه در یک نگاه

آموزش

آفلاین، آنلاین و حضوری

طراحی و تولید

قبول سفارش

ارائه مواد اولیه

اصل با کیفیت بالا

برگزاری ورکشاپ‌

معرفی و بازآموزی

اعضای تیم

آوا عطائی

آوا عطائی

بنیانگذار و مدیر
یعقوب اسعدی

یعقوب اسعدی

بازاریابی و مدیر پروژه

درباره لوگوی بته جقه

برند کسب و کار بته جقه از طرح‌های سنتی ایران انتخاب شده است. بته جقه از نقش‌مایه‌های کهن و مشترک منطقه شرق میانه و کشورهایی مانند هندوستان و آذربایجان به شمار می‌رود. سابقه استفاده از این طرح در هنرهای دستی به قرن چهارم قمری برمی‌گردد. طرح بته جقه را باید از منظر اسطوره‌ای مورد بررسی قرار داد. از بته جقه بیشتر در هنرهایی مانند تذهیب، نقاشی ایرانی، مینیاتور، پته دوزی، شالبافی، قالی بافی، قلمکار و ترمه بافی بهره می‌گیرند.

در برند بته جقه از رنگ‌های نارنجی و فیروزه‌ای استفاده کرده‌ایم. این رنگ‌ها از جمله رنگ‌های مخصوص حوزه فرهنگی ایران است. به هر کدام از عناصر هویت فرهنگی ایران که سر بزنید، نشانی از این رنگ‌ها را خواهید یافت. از هنرهای قالی بافی گرفته تا تزئینات مربوط به ابنیه قدیمی. رنگ نارنجی و فیروزه‌ای در برند بته جقه به صورت تخت و عاری از بُعد استفاده شده است. در اطراف شکل بته از یک استروک استفاده شده است. این استروک باعث گستردگی طرح شده است. در اطراف بته از یک شمسه به رنگ مشکی استفاده شده است که به مانند یک کادر به کلیت طرح، انسجام داده است. در قسمت پائین لوگو نیز عبارت “رودوزی‌های سنتی بته جقه آواگل” با خط ریحان و “Boteh Jegheh” به خط انگلیسی قرار داده شده است.

ایده این طرح در اسفند سال ۱۳۹۹ توسط آوا عطایی مطرح شد. در ابتدا شکل اولیه بته جقه با رنگ‌های نارنجی و فیروزه‌ای در حالتی ساده و بی پیرایه پیاده شد. در ادامه عباس نوری تبریزی، از کارشناسان گرافیک مبرز کشور، طرح اولیه را با استفاده از دانش گرافیکی و ذوق هنری خود پرورده و به شکل فعلی درآورد. این برند به شماره ۳۹۱۵۹۹ در اداره کل مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است.

تمام حقوق وبسایت متعلق به شرکت سرای نقش خیال بته جقه است ـ طراح: آسیه خبازی